Μακροχρόνια Φροντίδα: Λύση Eldercare

Όταν ξαφνικά έπρεπε να γίνω φροντιστής πλήρους απασχόλησης στους ηλικιωμένους γονείς μου, τόσο με προβλήματα υγείας και άρχισα να αναπτύσσω άνοια (δηλαδή το Αλτσχάιμερ), δεν είχα καν ακούσει για την Ασφάλιση Μακροχρόνιας Φροντίδας.

Λύση Eldercare

Αφού κάψαμε τις αποταμιεύσεις ζωής τους, και μετά άρχισα να σκαρφαλώνω στη δική μου, συμβουλεύτηκα να υποβάλω αίτηση για οικονομική βοήθεια για αυτούς μέσω του κυβερνητικού συστήματος Medicaid ένα πρόγραμμα για όσους βρίσκονται στο επίπεδο της φτώχειας. Ήταν μια πολύ μακρά διαδικασία με ανάχωμα χαρτιού και πολλές έρευνες, αλλά τελικά οι γονείς μου εγκρίθηκαν.

Ήμουν τόσο χαρούμενος που η νομισματική βοήθεια θα ήταν τελικά στο δρόμο, μέχρι που ανακάλυψα ότι η οικονομική βοήθεια θα πλήρωνε μόνο για να βάλω τους γονείς μου σε ένα γηροκομείο, ούτε καν στο Assisted Living, και με πολύ λίγη βοήθεια για να τους κρατήσω στη δική τους Σπίτι.

Δεδομένου ότι τα επίπεδα φροντίδας τους ήταν τόσο διαφορετικά (η μητέρα μου χρειαζόταν τα περισσότερα πράγματα για αυτήν), δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις που να τους επέτρεπαν να είναι μαζί. Θα ήταν απέναντι από το άλλο σε διαφορετικές πτέρυγες του σπιτιού.

Μετά από πενήντα πέντε χρόνια γάμου, οι γονείς μου ήταν ανυπόμονοι να θέλουν να είναι μαζί στο σπίτι τους, στο δικό τους κρεβάτι, όπου θα μπορούσαν να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν και να φιλιούνται όπως έκαναν τόσο συχνά. Και, δεδομένου ότι ο πατέρας μου ήταν τόσο «δύσκολος» με μια τρομερή ψυχραιμία και ένα πολύ μακρύ ρεκόρ χειραγώγησης διαταραγμένων συμπεριφορών, τα σπίτια δεν ήθελαν ούτως ή άλλως να τον αντιμετωπίσουν.

Ήταν προκλητικό, αλλά δεσμεύτηκα να κρατήσω τους γονείς μου στο σπίτι τους και να παρακολουθώ την Ημέρα Υγείας για Ενήλικες πέντε ημέρες την εβδομάδα. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια δύο θαυμάσιων φροντιστών, μετά από τέσσερα ακόμη χρόνια να αγαπούν ο ένας τον άλλο πέρασαν, μόλις λίγους μήνες. Παρόλο που η φροντίδα για κάθε πτυχή των τελευταίων ετών των γονιών μου ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα ποτέ. Είμαι περήφανος που τους έδωσα το καλύτερο τέλος της ζωής που μπορούσα.

Αν ήξερα μόνο να επιμείνω ότι αγοράζουμε την Ασφάλιση Μακροχρόνιας Φροντίδας για αυτούς πριν από τις ασθένειές τους τα χρόνια της φροντίδας στο σπίτι τους θα μπορούσαν να έχουν πληρωθεί και θα μπορούσα να είχα σώσει τόσο πολύ πόνο στην καρδιά, για να αναφέρω μια μικρή περιουσία . Σας ενθαρρύνω να μάθετε από το λάθος μου και να εξετάσετε την ασφάλιση LTC πολύ πριν το χρειαστείτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς και για εσάς. Όπως η ασφάλιση πυρκαγιάς, ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τη χρησιμοποιήσετε.

Επίσης, καλέστε την τοπική σας αντιπροσωπεία περιοχής για γήρανση ή το τμήμα γήρανσης και ρωτήστε εάν υπάρχουν διαθέσιμα οικονομικά προγράμματα, παραιτήσεις ή επιχορηγήσεις στην περιοχή σας για τα οποία μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.

Στατιστικά Στοιχεία

 • Υπολογίζεται ότι 4,5 έως 5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν νόσο του Αλτσχάιμερ. Σε δημοσκόπηση Gallup, 1 στους 10 Αμερικανούς είπε ότι είχαν ένα μέλος της οικογένειας με το Αλτσχάιμερ και 1 στους 3 γνώριζε κάποιον με την ασθένεια.
 • Η αύξηση της ηλικίας είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για το Αλτσχάιμερ. Ένα στα 10 άτομα άνω των 65 ετών και σχεδόν τα μισά από τα 85 επηρεάζονται. Σπάνιες, κληρονομικές μορφές του Αλτσχάιμερ μπορούν ακόμη και να χτυπήσουν άτομα στα 30 και 40 τους.
 • Ένα άτομο με νόσο του Αλτσχάιμερ θα ζήσει κατά μέσο όρο οκτώ χρόνια και έως και 20 χρόνια ή περισσότερο από την πρώτη έναρξη των συμπτωμάτων.
 • Περισσότερα από 7 στα 10 άτομα με νόσο του Αλτσχάιμερ ζουν στο σπίτι, όπου η οικογένεια και οι φίλοι παρέχουν το 80% της φροντίδας τους. Η εκτιμώμενη αξία αυτής της άτυπης φροντίδας είναι 257 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
 • Το ήμισυ του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει χρόνια πάθηση. Περισσότερο από το ένα τέταρτο (26,6%) του ενήλικου πληθυσμού παρέχει φροντίδα για ένα χρόνια άρρωστο, ανάπηρο ή ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας ή φίλο, που μεταφράζεται σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα.
 • Το 37% των φροντιστών ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με το άτομο που φροντίζουν. Το 54% είναι μεταξύ 35 και 64 ετών. Το 59% του ενήλικου πληθυσμού είναι ή αναμένει να είναι οικογενειακός φροντιστής και 2 εκατομμύρια περισσότεροι φροντιστές θα χρειαστούν τα επόμενα είκοσι χρόνια.
 • Υπολογίζεται ότι το 43% των Αμερικανών ηλικίας 65 ετών και άνω θα περάσουν χρόνο σε γηροκομείο. Έως το 2012, το 75% των Αμερικανών άνω των 65 ετών θα χρειαστούν μακροχρόνια φροντίδα. Το κόστος της μακροχρόνιας περίθαλψης αυξάνεται στο 6% ετησίως.
 • Το ετήσιο κόστος της περίθαλψης του Αλτσχάιμερ στις ΗΠΑ είναι τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ανέλθει σε τουλάχιστον 375 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μέσα του αιώνα, κατακλύζοντας το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και χρεοκοπώντας το Medicare και το Medicaid.
 • Η νόσος του Alzheimer κοστίζει αμερικανικές επιχειρήσεις 61 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί με τα καθαρά κέρδη των κορυφαίων 10 εταιρειών Fortune 500. 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια καλύπτει την υγειονομική περίθαλψη του Αλτσχάιμερ και 36,5 δισεκατομμύρια δολάρια καλύπτει το κόστος που σχετίζεται με τους φροντιστές ατόμων με νόσο του Αλτσχάιμερ, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας παραγωγικότητας, της απουσίας και της αντικατάστασης των εργαζομένων.

Τρεις Τροποι Πληρωμης Για Μακροπροθεσμη Φροντιδα

Πληρώστε για τους φροντιστές στο σπίτι και τις βοηθητικές κατοικίες / γηροκομεία από την τσέπη σας. Αυτό είναι ακριβό και μπορεί συχνά να εξαντλήσει την εξοικονόμηση ζωής μιας οικογένειας.

Γνωρίστε ένα πολύ συγκεκριμένο επίπεδο φτώχειας και δικαιούστε κρατική βοήθεια μέσω του προγράμματος Medicaid. Δυστυχώς, οι επιλογές είναι περιορισμένες, πληρώνουν μόνο για γηροκομεία που δέχονται Medicaid.

Αγοράστε ένα ολοκληρωμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μακροχρόνιας φροντίδας. Αυτό προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς σας από το αυξανόμενο κόστος φροντίδας για κάποιον που χρειάζεται φροντίδα πλήρους απασχόλησης. Ένας εργοδότης μπορεί να καταβάλει τα αφαιρούμενα από το φόρο ασφάλιστρα. Σκεφτείτε να το αγοράσετε σε νεαρή ηλικία, όταν είναι πιο προσιτή και προσιτή. Πρέπει να αγοραστεί πριν χτυπήσει μια μεγάλη ασθένεια.

Ερωτήσεις Για Τον Ασφαλιστικό Πράκτορα

 • Είναι η κάλυψη ολοκληρωμένη, που σημαίνει ότι περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα φροντίδας: στο σπίτι, υποβοηθούμενη διαβίωση, διατροφή και φροντίδα και νοσηλευτικές / άνοια εγκαταστάσεις;
 • Ποιο είναι το καθημερινό όφελος;
 • Υπάρχει 5% ετήσια προστασία από τον πληθωρισμό;
 • Ποια είναι η περίοδος αποβολής;
 • Είναι μια περίοδος παροχών διάρκειας ζωής ή μια πολιτική περιορισμένου χρόνου παροχών;
 • Υπάρχει έκπτωση συζύγου;
 • Μπορείτε να προσλάβετε φροντιστές τόσο ιδιωτικά όσο και από πρακτορείο;
 • Το επίδομα κατ ‘οίκον βασίζεται σε ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο ανώτατο όριο και εάν το επίδομα δεν χρησιμοποιηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον;
 • Καλύπτει το συντονισμό των υπηρεσιών οικιακής φροντίδας;
 • Πόσα ADL (Δραστηριότητες Καθημερινής Διαβίωσης) χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί μια αξίωση;
 • Υπάρχει χρονικό όριο για την υποβολή αξίωσης;
 • Καλύπτει το κόστος των προγραμμάτων ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων και ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων, φιλοξενίας και ανάπαυλας;
 • Πρόκειται για ένα σχέδιο με ειδική φορολογία;
 • Η εταιρεία έχει υψηλή βαθμολογία και έχει αυξήσει ποτέ ασφάλιστρα;
 • Μπορείτε να δείτε τον δημοσιευμένο ετήσιο έλεγχο της εταιρείας για να ελέγξετε το ιστορικό της για την πληρωμή απαιτήσεων;

Το Medicare και η τακτική ασφάλιση υγείας δεν πληρώνουν για μακροχρόνια περίθαλψη. Το μέσο κόστος για ένα άτομο που χρειάζεται μακροχρόνια περίθαλψη είναι 40-70.000 $ ετησίως, ανάλογα με το πού ζείτε, συν το κόστος για τον οικογενειακό φροντιστή που μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει τη δουλειά του.