Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας

Συνήθως, δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία και το ιατρικό ιστορικό. Ένας υπερήλικας μπορεί να αποκτήσει την κάρτα και ας υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Μπορεί επίσης, να καλύψει όλα τα μέλη της οικογένειας, με πολύ μικρή επιπλέον χρέωση.

Είναι μια δωρεάν κάρτα που προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε αναγκαία περιστατικά και ισχύει μόνο κατά την προσωρινή διαμονή, σε μια από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας ισχύουν οι όροι και το κόστος, σύμφωνα με τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Σε ορισμένες χώρες οι ιατρικές υπηρεσίες μέσω κάρτας είναι δωρεάν.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας

Η Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας εκδίδεται από τον τοπικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στον οποίο ανήκει ο Έλληνας που πρόκειται να μετακινηθεί.

Σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο περιστατικό, κατά την διάρκεια της προσωρινής διαμονής στην χώρα μέλος της ΕΕ, η κάρτα θα καλύψει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας, θα καλύψει πλήρως κάθε αγωγή που είναι αναγκαία σε οποιονδήποτε πάσχει από χρόνια πάθηση, όπως είναι το άσθμα, ο διαβήτης ή ο καρκίνος.

Επίσης πρόσβαση σε πλήρη παροχή υπηρεσιών, έχουν οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εναλλακτική Της Ευρωπαϊκής Κάρτας

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει επηρεάσει αρνητικά πολλούς ανθρώπους και τους έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία για το μέλλον τους.

Οι νοσηλευτικές και διαγνωστικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται σε ανθρώπους είναι υψίστης σημασίας. Το έργο μιας νοσοκόμας και ενός γιατρού δεν είναι απλώς να παρέχουν στους ασθενείς τους φάρμακα και φάρμακα, αλλά και να διαγνώσουν κάποιο πιθανό πρόβλημα.

→  Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην πρόσβαση όλων στην υγειονομική περίθαλψη. Μπορείτε όμως με την Κάρτα Υγείας που προτείνουμε, να απολαύσετε παροχές που σε καμία περίπτωση δεν θα βρείτε στα δημόσια νοσοκομεία ή στην Ευρωπαϊκή κάρτα.

Σήμερα με τα ποσοστά ανεργίας σε υψηλό όλων των εποχών, πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε δημόσιες δομές όπως τα νοσοκομεία. Καθώς το εισόδημα των οικογενειών μειώνεται και τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται, η δημόσια υγειονομική περίθαλψη είναι ένας αναγκαίος τρόπος για τους πολίτες να διατηρήσουν ένα ορισμένο επίπεδο ποιότητας στη ζωή τους.