Επιλογή Ολικής Λύσης ή Μερικής

Ο σκοπός εξακολουθεί να είναι ο πιο ισχυρός λόγος για τη σύναψη συμβολαίου ασφάλισης ζωής, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους η ασφάλιση ζωής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ωφελήσει εσάς και την οικογένειά σας, ακόμα και όταν είστε ακόμα ζωντανοί.

Ολική ή Μερική

Το κλειδί είναι η επιλογή ενός ολόκληρου συμβολαίου ζωής και όχι ενός όρου ασφάλισης ζωής. Ένα ολόκληρο συμβόλαιο ζωής ονομάζεται μερικές φορές ασφάλιση μόνιμης ζωής. Θα σας καλύψει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας και όχι μόνο για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα ή έναν όρo σαν την Πανελλήνια Κάρτα Υγείας πριν πολλά χρόνια. 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε ένα ολόκληρο συμβόλαιο ζωής έναντι της ασφάλισης όρου και πολλούς τρόπους για να καταστεί προσιτό ένα ολόκληρο συμβόλαιο ζωής.

Ονομαστική Αξία

Το κόστος μιας ολόκληρης πολιτικής ζωής βασίζεται στην «ονομαστική αξία» της πολιτικής – το επίδομα θανάτου που θα πληρώσει εάν ο ασφαλισμένος πεθάνει. Μια ολόκληρη πολιτική ζωής που θα πληρώσει 100.000 $ εάν ο ασφαλισμένος πεθάνει έχει ονομαστική αξία 100.000 $. 

Καθώς πληρώνετε ασφάλιστρα για την ασφάλιση ζωής σας, αυτά τα ασφάλιστρα συσσωρεύονται σε «χρηματική αξία» – το ποσό της ασφάλισης που έχετε πληρώσει στο συμβόλαιο. Οι περισσότερες εταιρείες βασίζουν αυτό το ποσό στην πραγματοποίηση πληρωμών για 100 χρόνια, το οποίο είναι το σημείο όπου η ονομαστική αξία και η χρηματική αξία θα είναι η ίδια.

Γενικά, το ασφάλιστρο ολόκληρης της ζωής σας θα αυξηθεί καθώς γερνάτε, αντικατοπτρίζοντας τόσο τους πρόσθετους κινδύνους που συνοδεύουν την ηλικία όσο και το γεγονός ότι το εισόδημά σας θα αυξηθεί επίσης καθώς μεγαλώνετε

Αυτή είναι συχνά η πιο προσιτή επιλογή για νέους που μόλις άρχισαν να αυξάνονται στον κόσμο της εργασίας. Θα πληρώσετε χαμηλότερα ασφάλιστρα στην αρχή ολόκληρης της πολιτικής ζωής σας και θα αυξηθούν σταδιακά καθώς γερνάτε.

Διάρκεια Ζωής Του Συμβολαίου

Οι περισσότερες εταιρείες ασφάλισης ζωής προσφέρουν την επιλογή των ασφαλίστρων επιπέδου με βάση τον μέσο όρο του κόστους ολόκληρου του συμβολαίου ζωής σας για όλη τη διάρκεια ζωής του συμβολαίου. 

Σε αυτήν την περίπτωση, το ασφάλιστρό σας δεν θα αλλάξει ποτέ, αλλά θα πληρώσετε υψηλότερα ασφάλιστρα από την αρχή της πολιτικής σας. Εάν αυτό είναι προσιτό για εσάς, είναι μια καλή επιλογή για να κλειδώσετε ένα ασφάλιστρο που δεν θα σας αφήσει να αντιμετωπίσετε την προοπτική απώλειας ολόκληρης της πολιτικής ζωής σας πριν λήξει, επειδή τα ασφάλιστρα έχουν γίνει πολύ ακριβά για να διατηρηθούν.

Εάν ακολουθείτε μια ολόκληρη πολιτική ζωής, θα έχετε την επιλογή να δανειστείτε έναντι της χρηματικής αξίας που είναι ενσωματωμένη στην πολιτική σας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. 

Μπορείτε, εάν είναι απαραίτητο, να εξαργυρώσετε το συμβόλαιο σας νωρίτερα, αλλά μια καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε ένα δάνειο από την ασφαλιστική εταιρεία έναντι της συσσωρευμένης αξίας μετρητών στο συμβόλαιο σας. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των παιδιών σας, για την αντιμετώπιση απροσδόκητων δαπανών ή ακόμη και για να κάνετε ονειρεμένες διακοπές. Ενώ θα πρέπει να το επιστρέψετε, θα είναι πολύ πιο προσιτά επιτόκια από ό, τι θα πληρώνατε σε τράπεζα.

Ένα προσιτό συμβόλαιο μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους αντισταθμιστές σας έναντι απροσδόκητων εξόδων και συνταξιοδότησης.