Βασικές Αρχές Πριν Οποιαδήποτε Επιλογή

Αν και είναι δημοφιλές μεταξύ των σημερινών γηράσκων Baby Boomers και μελών των αγορών Mature ή “Senior”, οι προσόδους μπορούν να εντοπιστούν στην αρχαία Ελλάδα. Ο όρος «πρόσοδος» προέρχεται από την ελληνική λέξη «annus» – ή «year» – και αναφέρεται σε ετήσιες πληρωμές εισοδήματος όπως στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας

Ομοίως, στην αρχαία Ρώμη οι πολίτες θα πραγματοποιούν εφάπαξ πληρωμές σε μια σύμβαση που ονομάζεται «annua» σε αντάλλαγμα για πληρωμές ισόβιας διάρκειας που πραγματοποιούνται μία φορά το χρόνο.

Βασικές Αρχές

Στην Ευρώπη του 17ου αιώνα, οι προσόδους χρησιμοποιήθηκαν ως κυβερνητικοί πόροι για τη χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων πολέμων τους με γειτονικά έθνη. Αυτές οι κυβερνήσεις θα προσέφεραν «τοτίνες», που υποσχέθηκαν πληρωμές στο μέλλον σε όσους αγόρασαν μετοχές.

Τον 18ο αιώνα εισόδημα εισήχθησαν στη Βόρεια Αμερική, με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που πωλούν ασφαλιστικές συμβάσεις και συμβόλαια προσόδων σε άτομα που θέλουν να αποφύγουν να επιβιώσουν από τους πόρους τους.

Το 1759 στην Πενσυλβάνια ιδρύθηκε μια εταιρεία για να ωφελήσει τους πρεσβυτέριους υπουργούς και τις οικογένειές τους. Οι υπουργοί θα συνεισφέρουν σε ένα ταμείο, σε αντάλλαγμα για πληρωμές εφ ‘όρου ζωής. 

Το 1912, η ​​Pennsylvania Company for Insurance on Lives and Granting Annuities έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που προσέφερε προσόδους στο κοινό.

Ωστόσο, οι προσόδους σημείωσαν τεράστια αύξηση της δημοτικότητάς τους στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν οι καταρρέουσες χρηματοπιστωτικές αγορές έστρεψαν πολλούς ανθρώπους από μετοχές υπέρ προϊόντων από ασφαλέστερα ιδρύματα – ασφαλιστικές εταιρείες που μπορούσαν και πραγματοποίησαν πληρωμές προσόδου, όπως υποσχέθηκε.

Οι πρόωρες προσόδους ήταν απλά συμβόλαια που εγγυόταν την επιστροφή κεφαλαίου και σταθερά ποσοστά απόδοσης από την ασφαλιστική εταιρεία κατά τη φάση συσσώρευσης. Κατά την ανάληψη, ο ετήσιος επέλεξε είτε ένα σταθερό εισόδημα για τη ζωή είτε τις πληρωμές για έναν συγκεκριμένο αριθμό ετών.

Οι Αγοραστές Προσελκύονταν Πάντα Λόγω Της Φορολογικής Τους Κατάστασης

Ως συνέπεια της έκδοσής τους από ασφαλιστικές εταιρείες, οι προσόδους ήταν πάντοτε σε θέση να συσσωρεύονται χωρίς να καταβάλλονται φόροι στο τέλος του έτους, γεγονός που έχει προσθέσει τη χρονική αξία του χρήματος στη λίστα των πλεονεκτημάτων τους.

Η πιο πρόσφατη σημαντική εξέλιξη ήταν η έναρξη το 1952 μεταβλητών προσόδων, οι οποίες προσφέρουν τα επενδυτικά χαρακτηριστικά ξεχωριστών λογαριασμών αμοιβαίων κεφαλαίων εντός της προσόδου με την αναβολή φόρου που διατίθεται από προϊόντα ασφάλισης ζωής. 

Οι ιδιοκτήτες μεταβλητών προσόδων επιλέγουν τον τύπο λογαριασμών που θα χρησιμοποιήσουν, λαμβάνοντας συχνά μέτριες εγγυήσεις από τον εκδότη σε αντάλλαγμα για τους μεγαλύτερους κινδύνους που αναλαμβάνονται.

“Η μετάβαση στις προσόδους που συνδέονται με τις επενδύσεις ήταν τόσο έντονη που πωλήθηκαν 25.000 προσόδους που σχετίζονται με επενδύσεις [το 2001] – το 9,5% του συνόλου των δραστηριοτήτων προσόδων”, αναφέρει ο Peter Quinton, διευθύνων σύμβουλος του The Annuity Bureau, προσθέτοντας ότι “είναι πιθανό η δημοτικότητα αυτών των προσόδων θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς είναι τα μόνα προϊόντα κατά τη συνταξιοδότηση που προσφέρουν στους συνταξιούχους ένα μισό σπίτι μεταξύ των δύο άκρων της αγοράς ενός ασφαλούς συμβατικού προσόδων και της επιλογής ενός σχεδίου μείωσης εισοδήματος που συνδέεται με τις επενδύσεις, όπου το σταυρό -Δεν ισχύει το σύστημα επιδοτήσεων.”

Ευρύτερες επιλογές

Αν και μεγάλο μέρος των καλά διαφοροποιημένων χρηματοοικονομικών χαρτοφυλακίων, οι προσόδους συνέχισαν να εξελίσσονται. Οι πρόσφατες εξελίξεις περιλάμβαναν χαρακτηριστικά όπως η προσθήκη πρόσβασης στο βιβλίο επιταγών σε κεφάλαια Variable Annuity, πιο ελκυστικά ποσοστά “μπόνους”, μικρότερες περιόδους λήξης και εγγυημένα επιδόματα θανάτου.

Όμως οι καταναλωτές έχουν πλέον ευρύτερες επιλογές τύπων προσόδων, καθώς και περισσότερες επενδυτικές επιλογές και εγγυήσεις που ταιριάζουν στους επενδυτικούς και εισοδηματικούς τους στόχους. 

Για παράδειγμα, ορισμένες προσόδους προσφέρουν εγγυημένα επιτόκια μπόνους για τα πρώτα χρόνια ή εγγυημένες αποδόσεις για τη διάρκεια της σύμβασης. Άλλες προσόδους εγγυώνται στους δικαιούχους την επιστροφή κεφαλαίου εάν ο ετήσιος θάνατος και οι επενδύσεις χρηματιστηρίου προσόδων έχουν χάσει την αξία τους.

Ο Πρωταρχικός Τους Στόχος Παραμένει Ο Ίδιος

Δηλαδή, είναι σε θέση να κλειδώσετε μια εγγυημένη πληρωμή που δεν μπορεί να επιβιώσει. Καθώς οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, υγιέστερες ζωές – και οι αγορές μετοχών εξακολουθούν να υπόκεινται σε ενοχλητικές διακυμάνσεις – τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που προσφέρουν ασφάλεια, ευελιξία και εγγυημένες αποδόσεις γίνονται όλο και πιο ελκυστικά για τους ηλικιωμένους καταναλωτές. 

Ωστόσο, οι επενδυτές όλων των ηλικιών προσελκύονται σε μεταβλητές προσόδους των οποίων η απόδοση συνδέεται με το χρηματιστήριο, αλλά που προσφέρουν επίσης εγγυημένες ελάχιστες αποδόσεις που δεν συνδέονται με την απόδοση της αγοράς.

Επειδή δεν υπάρχουν όρια εισφορών, οι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουν όσα ή λιγότερα επιλέγουν σε προσόδους ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους. Και αυτά τα χρήματα αυξάνονται με βάση την αναβολή φόρου έως ότου διανεμηθούν τα συσσωρευμένα κέρδη, συνήθως κατά τη συνταξιοδότηση.

Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλες αναβαλλόμενες φορολογικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια της φάσης διανομής, τα αναβαλλόμενα φορολογικά κέρδη των προσόδων δεν υπολογίζονται στον καθορισμό των φόρων εισοδήματος ενός ατόμου επί των παροχών κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα, ενώ οι annuitants δεν μπορούν να υπερβούν τα εγγυημένα οφέλη τους, τα σωστά δομημένα συμβόλαια προσόδων και οι ονομασίες δικαιούχων μπορούν:

  1. αποφύγή του probate,
  2. προστασία περιουσιακών στοιχείων που τηρούνται εμπιστευτικά από κακοδιαχείριση από γονέα κηδεμόνων και
  3. συνέχεια τα οφέλη για τους κληρονόμους του annuitant, καθιστώντας έτσι τις προσόδους αποτελεσματικά πολυεθνικά σχεδιαστικά οχήματα.

Επισκόπηση Της Αγοράς

Με τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα, μια αναπτυσσόμενη αγορά προσόδων έχει αναπτυχθεί μεταξύ ατόμων με μακροπρόθεσμες ανάγκες συσσώρευσης πλούτου και συνταξιοδότησης, καθώς και ατόμων με άμεσες εισοδηματικές ανάγκες. Ας εξετάσουμε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο τύποι προσόδων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συσσώρευσης πλούτου και συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουμε όλοι. 

Τα μη προσόντα προσόδους αγοράζονται με δολάρια μετά τη φορολογία για να καλύψουν μακροπρόθεσμες ανάγκες συσσώρευσης πλούτου ή συνταξιοδότησης – με έμφαση σε μακροπρόθεσμα.

Όπως σημειώθηκε, οι αναβαλλόμενες προσόδους ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για βραχυπρόθεσμους σκοπούς συσσώρευσης πλούτου – γενικά εκείνοι που θα υλοποιηθούν πριν από την ηλικία των 59 ετών. ενώ οι άμεσες προσόδους έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μακροπρόθεσμα εισοδήματα – δηλαδή, εισόδημα εγγυημένο για τη ζωή.

Τα μη προσόντα προσόδους χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων συσσώρευσης μετρητών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για έκπτωση φόρου front-end. αλλά αν μια πρόσοδος είναι κατάλληλη ή μη ειδική, τα ασφάλιστρα συσσωρεύουν πάντα τόκους απαλλαγμένους από τον τρέχοντα φόρο εισοδήματος έως ότου αποσυρθούν. 

Ωστόσο, οι μη ειδικευμένες προσόδους επιτρέπουν επίσης στους ιδιοκτήτες να συνεχίσουν την αναβολή φόρου πέρα ​​από την ηλικία των 70 ετών, την υποχρεωτική ηλικία ανάληψης για τα παραδοσιακά προγράμματα IRA και τα κατάλληλα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Οι παροχές μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν χρήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ένα εξειδικευμένο επίδομα χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος συνταξιοδότησης με ειδικούς φόρους, όπως ένας παραδοσιακός IRA ή ένας HR-10. 

Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται σε ειδικές προσόδους είναι εκπίπτοντας από φόρο. Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι αλλάζουν θέσεις εργασίας και έχουν 401 (k) κεφάλαια για μετακίνηση ή έχουν ήδη IRA και αναζητούν ένα πιο διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. 

Μπορούν να μειώσουν την έκθεση χαρτοφυλακίου τους μετατρέποντας τα χρήματα σε μια πρόσοδο χωρίς να χάσουν φορολογικά πλεονεκτήματα.

Ή ας υποθέσουμε ότι η Αλίκη κληρονομεί 20.000 $. Εάν δεν χρειάζεται τα χρήματα αμέσως και θέλει να χτίσει ένα μακροχρόνιο αυγό φωλιάς, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να βάλει την κληρονομιά σε πρόσοδο. 

Με αυτόν τον τρόπο, θα κερδίσει το πλεονέκτημα της αναβολής της φορολογίας και όταν έρθει η ώρα να αποσύρει χρήματα από τη μη ειδική πρόσοδό της, η Αλίκη θα φορολογείται μόνο για τους σωρευμένους τόκους και όχι για τον κύριο.

Γενικά, δεν είναι κατάλληλα οχήματα σχεδιασμού ακινήτων, αλλά είναι χρήσιμα για την κάλυψη άμεσων και συνταξιοδοτικών αναγκών. 

Έτσι, εάν είστε υποψήφιος για τη συσσώρευση πλούτου και τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης, θυμηθείτε: “Το μόνο άτομο που μπορεί να φροντίσει το μεγαλύτερο άτομο που θα είμαστε κάποια μέρα είναι το νεότερο άτομο που είμαστε τώρα.”